top of page

Ik probeerde CBD olie van het merk HealMary in combinatie met Microdosing truffels voor 5 weken


 Microdosing en CBD olie hebben veel voordelen die met elkaar overeenkomen. Ze hebben beide een ontspannende werking, zorgen voor een betere nachtrust, zijn effectief bij stress & depressie en geven verlichting bij pijn. Daarnaast hebben ze praktisch geen bijwerkingen en zijn 100% legaal. Ik denk dat deze 2 elkaar mooi kunnen aanvullen en versterken.


Ik wilde dit dus heel graag proberen en ik gebruik nu 10%CBD drops van het merk HealMary sinds zo'n 5 weken. Hiernaast neem ik ook een paar keer in de week een microdosis truffels. Ik ben zeer enthousiast over het effect en mijn ervaring hiermee zal ik zo met jullie delen - maar eerst wat meer info over de CBD olie van HealMary.WAT IS CBD?

CBD, voluit cannabidiol, is een stof die voorkomt in de bladeren en bloemtoppen van de hennepplant (de Cannabis Sativa). Echter is CBD niet de enige cannabinoïde die in deze plant voorkomt. Naast CBD produceert hennep namelijk nog 103 andere cannabinoïden, waarvan THC de bekendste is. CBD heeft overigens een totaal andere werking dan THC. Zo heeft CBD – in tegenstelling tot THC – geen psychoactieve werking. Dit betekent dat je van deze stof niet ‘stoned’ of ‘high’ wordt.HEALMARY 10% CBD DROPS

Heal Mary CBD 10% is een unieke full-spectrum CBD olie die barst van de cannabinoïden, anti-oxidanten en bijzondere terpenen, waaronder terpenen die in kamille en ylang-ylang voorkomen. Deze olie is neutraal en helder en target de plekken waar je klachten ervaart. Perfect voor sterkere, chronische of terugkerende klachten zoals hevige menstruatiekrampen, slaapproblemen, anxiety en tijdens de overgang.MIJN ERVARING

Mijn schema met Microdosing + CBD olie ziet er ongeveer zo uit:

- ik neem dagelijks 4 druppels CBD olie

- dit wissel ik af tussen 's ochtends + 's avonds

- ik neem 3 keer in de week een microdosis truffels (0,65g) volgens een intuïtief schema


Er zijn voor mij 2 dingen waarvan ik merk dat deze echt positief veranderd zijn in deze periode. Dat is een diepere slaap en geen enkele pijn voor/tijdens mijn menstruatie. Ik zal er hieronder wat dieper op in gaan. Ook zal ik andere voordelen belichten waar ik zelf geen verschil in heb gemerkt aangezien ik deze klachten simpelweg niet ervaar, maar die wel heel erg waardevol zijn om te benoemen.


DIEPERE SLAAP

Ik ervaar dat ik veel dieper slaap en minder vaak wakker word in de nacht, hierdoor voel ik mij meer uitgerust en merk ik dat ik ook makkelijker mijn bed uit kom. Je leest ook veel ervaringen dat mensen makkelijker in slaap komen dmv CBD. Ik zelf heb nooit echt problemen gehad met in slaap vallen dus hier merk ik niet echt verschil in.

CBD heeft invloed op de slaapcyclus doordat het de dopamine levels beïnvloed en kan leiden tot een meer ontspannen en diepere slaap. Daarnaast vermindert CBD de REM-slaap waardoor je minder droomt en je beter uitgerust wakker wordt. In combinatie met microdosing truffels zou dit voor mensen met serieuze slaapproblemen echt helpend kunnen zijn. De stof Psilocybine in truffels wordt in ons lichaam omgezet naar Psilocine - die de werking van serotonine nabootst. Serotonine heeft invloed op onze stemming, slaap, emotie, geheugen & eetlust. Door een algehele positieve welzijn van lichaam & geest zal dit automatisch ook invloed hebben op een betere nachtrust.


PMS

Tijdens deze periode heb ik heb 2 keer mijn menstruatie gehad en ik heb beide keren géén enkel fysiek pijntje gehad. Ik ben niet iemand die onwijs veel last heeft van mijn menstruatie op fysiek gebied (mentaal kan wel eens pittig zijn), wel heb ik meestal voor of op de dag dat ik ongesteld ga worden last van lichte krampen, vermoeidheid & uitstralingsklachten in mijn benen. Dit duurt dan ook nooit langer dan één dag. Maar nu had ik dus géén last van al deze bovengenoemde dingen. Ik vind dit echt heel erg fijn en ga CBD olie blijven gebruiken om te kijken of deze positieve effecten aanhouden.

CBD-olie blijkt een pijnstillend, ontstekingsremmend én kalmerend effect te hebben. Dit komt doordat de cannabinoïden ervoor zorgen dat het endocannabinoïdesysteem goed blijft werken. Het endocannabinoïdesysteem (ECS) speelt een belangrijke rol in het lichaam en heeft invloed op ons geheugen, mentale gezondheid, stofwisseling en energiebalans, stress- en angstgevoelens en pijn. Al in vroegere tijden gebruikten gynaecologen cannabis ter verlichting van menstruatieklachten. Zowel Microdosing als CBD-olie kan een mooi alternatief zijn voor verlichting tijdens de menstruatie. Omdat Microdosing dus inwerkt op ons serotonine systeem en kan zorgen voor een betere stemming, kan dit ook PMS-klachten verminderen op mentaal gebied. Ook veroorzaakt Psilocybine in kleine doses een lichte vernauwing van de bloedvaten en vermindert de bloedtoevoer naar bepaalde organen wat de symptomen van krampen en pijn verlicht.


MIGRAINE

Ik heb zelf gelukkig geen last van migraine, maar veel andere vrouwen en soms ook mannen wel. Dit is een serieuze aandoening die vaak ook voor of tijdens de menstruatie optreedt. Hier worden soms farmaceutische medicijnen voor genomen met de minder fijne bijbehorende bijwerkingen. Gelukkig zijn er ook producten uit de natuur die zouden kunnen helpen:

Uit recente studies blijkt dat zowel Microdosing als CBD kan helpen tegen migraine. Bepaalde paddenstoelen met hun unieke samenstelliing van Psilocybine en Psilocine kunnen verlichting geven in de hevigheid van een migraine aanval of zelfs volledig doen laten verdwijnen. CBD olie kan het zogenoemde endocannabinoïdesysteem weer in balans brengen. Dit lichaam eigen systeem kan uit balans zijn, waardoor je sneller stress, hoofdpijn, slapeloosheid of andere kwaaltjes kunt ervaren.


STRESS LEVELS

Stress kennen we allemaal wel in verschillende gradaties. Ik heb zelf ook regelmatig stress momentjes en daar kunnen we ook helaas niet volledig aan ontkomen in onze huidige samenleving. Het is vooral belangrijk om dit te herkennen en te luisteren naar de signalen van je lichaam zodat het niet de overhand gaat nemen - wat weer kan leiden tot bijvoorbeeld een burn-out. Omdat ik zelf regelmatig microdoseer, wat mij enorm helpt te ontspannen en te kalmeren, vind ik het lastig te zeggen of de CBD olie daar nu nog iets heeft aan toegevoegd. Vast en zeker wel, maar is dit lastig van elkaar te onderscheiden.

Ik heb nu uitgelegd hoe Psilocybine en CBD werkt in ons lichaam. Ze kunnen ons beide eindeloos ondersteunen. Wat ook nog mooi is aan Microdosing - het brengt je in je lichaam en in het moment, waardoor je minder in je hoofd zit. En juist dat leven vanuit het hoofd, kan stress veroorzaken. Door meer in contact te staan met jezelf en je gevoel, zal het ook makkelijker worden om signalen van je lichaam te ontvangen en zal je wellicht ontdekken waar de stress vandaan komt. Dan is het verder aan jou wat je met deze antwoorden doet..OOK SHINTA, DE OPRICHTSTER VAN HEALMARY, PROBEERDE MICRODOSING ZELF

Ze heeft een hele diepgaande ervaring gehad - ze is dichter bij haar gevoel gekomen, heeft patronen doorbroken, is zachter geworden in het moederschap en ze voelt zich minder opgejaagd. Lees haar verhaal hier.


OVER HEALMARY

Heal Mary is een Nederlandse woman-owned small-business. Shinta, de founder, had al jong gezien hoe ontwrichtend mentale gezondheidsproblemen kunnen zijn. Toch verdiepte zij zich pas veel later in de ancient en nieuwe methoden voor fysiek, emotioneel en spiritueel welzijn. Ze herontdekte cannabis, en het hielp Shinta van haar chronische spanningshoofdpijn en stress af, terwijl ze er enorm creatief van werd. Gefascineerd door de bijzondere synergie tussen de vrouwelijke biologie en cannabis is dit CBD wellnessmerk begin 2020 geboren. Met self-care, gesprekken en verhalen willen ze cannabis helpen normaliseren voor vrouwen en femmes, en de plantenkennis van onze voorouders herintroduceren.

Comments


bottom of page